شرکت مایکروسافت در طول ۳۷ سال گذشته برای سیستمعامل خود یعنی ویندوز از لوگوهای متنوعی استفاده کرده است. در این مطلب میخواهیم به تمام لوگوهای استفاده شده برای ویندوز بپردازیم. قبل از اینکه سفر خود را در گذشته آغاز کنیم، باید بگوییم که طی این سالها مایکروسافت برای تبلیغات، نرمافزار و دیگر بخشها بارها لوگوی ویندوز را به طور جزئی تغییر داده که مطمئنا نمیتوانیم تمام آنها را پوشش دهیم.
۱۹۸۵ تا ۱۹۸۹
در ابتدا ویندوز لوگوی خاصی نداشت. در تبلیغات استفاده شده برای ویندوز 1 و 2 عمدتا فقط شاهد استفاده از نام آنها هستیم. اما طی سالهای اخیر، مایکروسافت در برخی منابع چند بار از یک لوگوی نهچندان شناخته شده (لوگو اول تصویر فوق) برای ویندوز ۱ و ۲ استفاده کرده است. در سال 2012 یکی از مقامهای مایکروسافت پستی منتشر کرد که در آن آمده لوگوی موردنظر همان لوگوی اصلی ویندوز است. اما واقعیت این است که این لوگو در آن دوران به طور بسیار محدود استفاده شده است.
۱۹۹۰ تا ۱۹۹۱
مانند ویندوز 1 و 2، برای نسخهی سوم ویندوز هم عمدتا اسم این سیستمعامل به عنوان لوگو استفاده میشد. روی هم رفته در آن دوران تیمهای مختلف برای این نسخه از طرحهای متفاوتی استفاده میکردند و در این زمینه ثباتی وجود نداشت. به عنوان مثال برخی جعبههای حاوی CD ویندوز از طرح سمت چپ بهره میبردند. این اولین طرحی است که در آن میتوانیم ۴ پنجرهی یک خانه را مشاهده کنیم که تا به امروز همین مضمون به شکلهای مختلف برای لوگوی ویندوز مورد استفاده قرار گرفته است.
۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳
بالاخره با ویندوز ۳.۱ در سال ۱۹۹۲ لوگوی جذابی معرفی شد که در آن شاهد یک لوگوی پنجرهای پر جنبوجوش هستیم که مشابه یک پرچم در حال اهتزاز است. در این لوگو ۴ رنگ قرمز، سبز، آبی و زرد پنجرهها را پوشش داده و در دنبالهی آن هم شاهد رنگهای قرمز و آبی هستیم. مایکروسافت یک سال بعد برای ویندوز NT 3.1 هم دقیقا از همین لوگو بهره برد.
۱۹۹۴ تا ۲۰۰۰
در سال 1994 ، مایکروسافت این لوگو را کمی چرخاند تا جنبش و جوش آن را افزایش دهد. این لوگو ابتدا در سال ۱۹۹۴ برای ویندوز NT 3.5 استفاده شد و بعد از آن تا سال 2000 برای ویندوز 2000 مورد استفاده قرار گرفت. البته برای ویندوز Me و ۲۰۰۰ تعدادی مربع اطراف این لوگو قرار گرفت تا ظاهر جذابتری پیدا کند.
۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱
در سال 2021 ویندوز XP به لطف طراحی کاملا جدیدی که داشت مورد توجه گستردهای قرار گرفت و مایکروسافت هم طبیعتا تصمیم گرفت که لوگوی ویندوز را مدرنتر کند. برای این کار تقریبا همان رنگهای اصلی مورد استفاده قرار گرفتند اما حاشیههای سیاه حذف شدند و در کل لوگو بسیار سادهتر شد. ویندوز ویستا هم در سال 2006 با همین لوگو معرفی شد که البته در آن رنگهای گرادیان مورد استفاده قرار گرفت. ویندوز ۷ هم از همان لوگوی ویندوز ویستا استفاده کرد. در این میان ویندوز فون ۷ به بهرهگیری از همین لوگو ولی در رنگ سفید روی آورد که البته در پسزمینههای رنگی دایرهای و مربعی شکل قرار میگرفت.
۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰
مایکروسافت برای ویندوز ۸ که در سال 2012 منتشر شد تصمیم گرفت بار دیگر این لوگو را به طور گسترده تغییر دهد. برای این کار ۴ مستطیل ساده که در یک زاویهی خاص قرار گرفتهاند، مورد استفاده قرار گرفت. این لوگو تا سال ۲۰۲۰ مورد استفاده قرار گرفت که البته در برخی نسخههای آن شاهد تغییرات جزئی هستیم ولی کلیت آن یکسان ماند.
2021 تا 2022
سال گذشته مایکروسافت از ویندوز ۱۱ رونمایی کرد و این شرکت تصمیم گرفت برای لوگوی این سیستمعامل از ۴ پنجرهی ساده و تخت با رنگ آبی استفاده کند. در حقیقت برای این لوگو، از لوگوی مایکروسافت استفاده شده که در سال 2012 معرفی شد. ولی لوگوی مایکروسافت از ۴ رنگ تشکیل شده است. مدیر برندینگ مایکروسافت در این رابطه گفته که دلیل تبدیل رنگ این لوگو به آبی این بوده که بیشتر کاربران با شنیدن نام ویندوز، معمولا رنگ آبی به ذهن آنها خطور میکند .
منبع : دی جی مک
-
خرید لایسنس ویندوز 11 پرو اورجینال269,000 تومان
-
لایسنس ویندوز 10 پرو اورجینال269,000 تومان
-
خرید لایسنس ویندوز 7 پرو – Windows 7 ProfessionalOriginal price was: 750,000 تومان.495,000 تومانCurrent price is: 495,000 تومان.